Château La Gaffelière 2022 (Magnum)

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CHF 163.00
exkl. MwSt
Format: 150 cl
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Holzkiste mit 3 Einheit(en)

Produkt
Château La Gaffelière ist ein kräftiger, seidiger Wein, der im Süden von Saint-Émilion entsteht, wo das zusammenhängende Gebiet bereits in der gallo-römischen Zeit mit Reben bepflanzt war. Diese Assemblage aus Merlot und Cabernet Franc wird 14 bis 16 Monate lang ausgebaut (50% neues Holz).
Details:
Produzent: Château La Gaffelière
Region: Bordeaux
Appellation: Saint-Emilion
Jahrgang: 2022
Volumen (cl): 150
Farbe: Rot
Ratings

Wineadvocate

The 2022 La Gaffelière, one of the finest wines I’ve encountered at this address, is a blend of 60% Merlot and 40% Cabernet Franc. Crafted primarily from the prime hillside vineyards beneath Ausone, this wine exudes violet, dark berries, licorice, cherries and smoke, with subtly integrated oak influences. It's medium to full-bodied, deep and powerful, with a multidimensional, fleshy core of fruit and youthful yet powdery tannins framed by a tense, energetic mid-palate, typical of the limestone soils. Concluding with a long, saline and complex finish that marries tension and charming to pleasing effect, it was matured for 19 months in 50% new barrels. - YC: 03/2025

Vinous

Beck

Beaucoup d'énergie dans ce vin encore marqué par son élevage. Il a besoin d'air pour finalement révéler sa fraîcheur avec des nuances de garrigues, de cassis et de framboises complétées par une touche de réglisse et de menthe poivrée. Dense et friand en attaque, le vin se distingue par son caractère soyeux et par la sérénité de sa puissance. Il doit cette dernière à d'exceptionnels tannins qui ont pour seule ambition de conférer de la vigueur tout en caressant les papilles, avec néanmoins la structure acide comme acolyte, question d'amener un peu de peps dans ce contexte charmant.

Dunnuck

The 2022 Château La Gaffelière comes from a mix of 60% Merlot and 40% Cabernet Franc that's from 22 hectares of classic Saint-Emilion limestone soils. The élevage spanned 19 months in just 50% new French oak. Its deep ruby/plum hue is followed by a stunning nose of ripe red and black fruits, spring flowers, spicy wood, and crushed stone-like minerality. With flawless balance, a pure, full-bodied, seamless mouthfeel, ripe tannins, and a great finish, it's the finest vintage of this cuvée I've tasted and will most likely warrant a perfect rating in a decade. This is pure Saint-Emilion brilliance! Give bottles 4-6 years, count yourself lucky, and enjoy over the following 20-30 years. - 02/2025