Granchâteaux SA verwendet Cookies und ähnliche Technologien, um Ihren Besuch benutzerfreundlicher zu machen, den Datenverkehr zu analysieren und Inhalte und Werbung zu personalisieren. Mehr Informationen.
Chambolle-Musigny Les Fuées 1er Cru Domaine Louis Jadot 2017
An Lager
CHF 85.00
exkl. MwSt
Format: 75 cl
Produkt
Der Chambolle-Musigny Les Fuées von Louis Jadot besitzt ein komplexes aromatisches Profil und einen weichen Gaumen mit seidigen Tanninen. Dieser Premier Cru bietet die ganze Raffinesse dieser schönen Appellation. Die Parzelle, die ihm Leben einhaucht, liegt auf der gleichen Ader wie Bonnes-Mares. "Les Fuées" wird 18 Monate im Fass ausgebaut und kann in den besten Jahrgängen 20 Jahre lang gelagert werden.
Details:
Produzent: | Domaine Louis Jadot |
---|---|
Region: | Burgund |
Appellation: | Chambolle-Musigny |
Klassifizierung: | 1er Cru |
Jahrgang: | 2017 |
Volumen (cl): | 75 |
Farbe: | Rot |
Ratings
Wineadvocate
The 2017 Chambolle-Musigny 1er Cru Les Fuées (Domaine Louis Jadot) unfurls in the glass with a pretty bouquet of spiced plums, raspberries, candied peel and dark chocolate. On the palate, it's medium to full-bodied, ample and expansive, with a deep and layered core, fine structuring tannins and a long finish. This is one of the high points of the portfolio and well worth seeking out.'Vinous
The 2017 Chambolle-Musigny Les Fuées 1er Cru has similar fruit intensity to the Les Baudes, although the oak is a little more vocal and therefore it does not quite have the same transparency. The palate is medium-bodied with supple tannin and a fine bead of acidity. This is quite strict and linear at the moment, showing good grip, although I discern more complexity and nuance on the Les Baudes.Morris
One of the fuller purple colours in the Jadot stable, and definitely a fuller riper denser bouquet. Here the fruit has developed some plummy notes without losing the elegance of Chambolle, quite ripe, a little bit more Lardière style and with quite good weight at the back. Something more elegant pushing through in the end. Tasted: November 2018.Degustation