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Contrada Chiappemacine Passopisciaro 2013
En stock
CHF 40.00
Excl. TVA
Format: 75 cl
Description
Chiappemacine du domaine sicilien Passopisciaro est une petite parcelle situé sur les flancs de l'Etna, à 550 mètres d'altitude. Les très vieilles vignes de nerello mascalese donnent un jus pur et aromatique, élevé 18 mois en foudres de chêne. Seulement 3'500 bouteilles du Chiappemacine sont produites. Passopisciaro est un projet dirigé par Andrea Franchetti, connu pour les vins extraordinaires du domaine toscan Tenuta di Trinoro.
Détails:
Producteur: | Passopisciaro |
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Région: | Sicile |
Appellation: | Terre Siciliane |
Millésime: | 2013 |
Volume (en cl): | 75 |
Couleur: | Rouge |
Notes de dégustation
Wineadvocate
The 2013 Contrada C sees fruit sourced from the Chiappemacine single vineyard. This is a deep and sophisticated red wine from Etna that opens to a light garnet color. The bouquet is redolent of volcanic aromas of ash and dusty soil. Indeed, the primary fruit is tucked in at the back and appears with moderate intensity. This wine feels very silky and lean in texture but the finish is impressive in terms of length. It is aged in large oak casks for 18 months. Only 2,700 bottles were released.