En poursuivant votre navigation sur notre site, vous acceptez l'utilisation de cookies permettant le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.
Franchetti Passopisciaro 2013
En stock
CHF 89.00
Excl. TVA
Format: 75 cl
Description
Franchetti du domaine sicilien Passopisciaro voit le jour sur une petite parcelle située sur les flancs de l'Etna, à 1'000 mètres d'altitude. Le petit verdot est ici à l'honneur; vendangé début novembre, il offre un jus complexe et d'une rare élégance, élevé 6 mois en barriques neuves puis 14 mois en cuves de ciment. Seulement 2'400 bouteilles de Franchetti sont produites. Passopisciaro est un projet dirigé par Andrea Franchetti, connu pour les vins extraordinaires du domaine toscan Tenuta di Trinoro.
Détails:
Producteur: | Passopisciaro |
---|---|
Région: | Sicile |
Appellation: | Terre Siciliane |
Millésime: | 2013 |
Volume (en cl): | 75 |
Couleur: | Rouge |
Notes de dégustation
Wineadvocate
This wine is usually a blend of Petit Verdot and Cesanese d'Affile (a red grape from Central Italy). But the 2013 Franchetti is declared as 100% Petit Verdot. In fact, Franchetti was made as a mono-varietal expression only in 2006, 2010 and now with this 2013 vintage. The bouquet here is beautiful and generous with thick layers of black fruit and spice that peel back very slowly. The wine sports an inky black and impenetrable appearance with a thick, chewy consistency. The quality of fruit is slightly jammy but those drying volcanic and mineral tones bring the wine back to center and balance. Only 3,000 bottles were made. Drink: 2017-2030.