Franchetti Passopisciaro 2010

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CHF 98.00
Excl. TVA
Format: 75 cl
- +

Caisse de 6 unité(s)

Description
Franchetti du domaine sicilien Passopisciaro voit le jour sur une petite parcelle située sur les flancs de l'Etna, à 1'000 mètres d'altitude. Le petit verdot est ici à l'honneur; vendangé début novembre, il offre un jus complexe et d'une rare élégance, élevé 6 mois en barriques neuves puis 14 mois en cuves de ciment. Seulement 2'400 bouteilles de Franchetti sont produites. Passopisciaro est un projet dirigé par Andrea Franchetti, connu pour les vins extraordinaires du domaine toscan Tenuta di Trinoro.
Détails:
Producteur: Passopisciaro
Région: Sicile
Appellation: Terre Siciliane
Millésime: 2010
Volume (en cl): 75
Couleur: Rouge
Notes de dégustation

Wineadvocate

Violets, tar, asphalt, black cherries and plums all come alive in the 2010 Franchetti. Wonderfully alive and vibrant in the glass, the 2010 shows an unusual level of ripeness and juiciness for the year. Ideally, the 2010 needs a few years to shed some of its baby fat, as it is almost too intense today. Still, it is impossible to miss the wine’s detail, nuance and transparency. This blend of Cesanese and Petit Verdot should be a stunner in another few years’ time. The flagship Franchetti remains one of the most distinctive wines of the Etna, although in spirit and interpretation it is quite far from every other wine I have tasted. Anticipated maturity: 2014-2025.

Vinous

Violets, tar, asphalt, black cherries and plums all come alive in the 2010 Franchetti. Wonderfully alive and vibrant in the glass, the 2010 shows an unusual level of ripeness and juiciness for the year. Ideally, the 2010 needs a few years to shed some of