Barolo Sarmassa Roberto Voerzio 2006 (Magnum)

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CHF 398.00
Excl. TVA
Format: 150 cl
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Description
Le Barolo Sarmassa de Roberto Voerzio n'est produit qu'en magnum, dont 700 unités quittent la cave du domaine chaque année. Tiré de vignes à bas rendements, orientées plein sud, il est élevé deux ans en barriques (30% de bois neuf) puis affiné 8 mois en cuve inox. Sarmassa est un Barolo très mûr, aux arômes de fruits noirs et de liqueur de cerise. Il reste toutefois précis, complexe, riche en nuances.
Détails:
Producteur: Roberto Voerzio
Région: Piémont
Appellation: Barolo
Millésime: 2006
Volume (en cl): 150
Couleur: Rouge
Notes de dégustation

Wineadvocate

Voerzio’s 2006 Barolo Sarmassa di Barolo (magnum) literally explodes on the palate with red fruit, flowers, spices and mint. Still tightly wound, the 2006 is an especially powerful Sarmassa that isn’t quite as accessible as it often is at this stage. Still, the wine’s bouquet, purity of fruit and persistence all augur for a long life of magnificent drinking. Anticipated maturity: 2016-2026.

Vinous

I saw Roberto Voerzio in September 2006 and toured his vineyards just as the Nebbiolo harvest was about to begin. The fruit was absolutely gorgeous, and fortunately Voerzio was spared any significant damage from hail. Still, Voerzio was not entirely happy