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Franchetti Passopisciaro 2017
En stock
CHF 89.00
Excl. TVA
Format: 75 cl
Description
Franchetti du domaine sicilien Passopisciaro voit le jour sur une petite parcelle située sur les flancs de l'Etna, à 1'000 mètres d'altitude. Le petit verdot est ici à l'honneur; vendangé début novembre, il offre un jus complexe et d'une rare élégance, élevé 6 mois en barriques neuves puis 14 mois en cuves de ciment. Seulement 2'400 bouteilles de Franchetti sont produites. Passopisciaro est un projet dirigé par Andrea Franchetti, connu pour les vins extraordinaires du domaine toscan Tenuta di Trinoro.
Détails:
Producteur: | Passopisciaro |
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Région: | Sicile |
Appellation: | Terre Siciliane |
Millésime: | 2017 |
Volume (en cl): | 75 |
Couleur: | Rouge |
Notes de dégustation
Wineadvocate
Andrea Franchetti's namesake 2017 Franchetti is a blend of 60% Petit Verdot and 40% Cesanese d'Affile from a vintage known for dark and extra rich fruit. This is a gorgeous wine that opens to an inky dark appearance and opulent aromas of midnight black fruit, spice, tar and campfire ash. The heat of the vintage has contributed to the immensity and fullness of this extremely opulent wine. There is some oak spice on the close thanks to eight months in new French barrique and ten months in cement vats. This is an A-lister for sure and a true beauty. Sadly, only 4,290 bottles were made.