Barolo Sarmassa Roberto Voerzio 2006 (Magnum)

An Lager
CHF 398.00
exkl. MwSt
Format: 150 cl
- +

Holzkiste mit 3 Einheit(en)

Auch erhältlich als:

Produkt
Der Barolo Sarmassa von Roberto Voerzio wird nur in Magnum Flaschen hergestellt. Er stammt von Rebstöcken mit niedrigen Erträgen, die nach Süden ausgerichtet sind und wird zwei Jahre in Barriques (30% neues Holz) ausgebaut und anschliessend acht Monate in Edelstahltanks verfeinert. Sarmassa ist ein sehr reifer Barolo mit Aromen von dunklen Früchten und Kirschlikör, bleibt jedoch präzise, komplex und reich an Nuancen.
Details:
Produzent: Roberto Voerzio
Region: Piemont
Appellation: Barolo
Jahrgang: 2006
Volumen (cl): 150
Farbe: Rot
Ratings

Wineadvocate

Voerzio’s 2006 Barolo Sarmassa di Barolo (magnum) literally explodes on the palate with red fruit, flowers, spices and mint. Still tightly wound, the 2006 is an especially powerful Sarmassa that isn’t quite as accessible as it often is at this stage. Still, the wine’s bouquet, purity of fruit and persistence all augur for a long life of magnificent drinking. Anticipated maturity: 2016-2026.

Vinous

I saw Roberto Voerzio in September 2006 and toured his vineyards just as the Nebbiolo harvest was about to begin. The fruit was absolutely gorgeous, and fortunately Voerzio was spared any significant damage from hail. Still, Voerzio was not entirely happy