Passopisciaro 2012 (Double-Magnum)

An Lager
CHF 200.00
exkl. MwSt
Format: 300 cl
- +

Holzkiste mit 1 Einheit(en)

Produkt
Passopisciaro ist eine Assemblage aus fünf kleinen Parzellen, die an den Hängen des Ätna auf einer Höhe von 500 bis 1.100 Metern über dem Meeresspiegel liegen. Die sehr alten Nerello Mascalese-Reben ergeben einen reifen und eleganten Saft, der 18 Monate in Eichenfässern ausgebaut wird. Passopisciaro war ein Projekt des 2021 leider verstorbenen Andrea Franchetti, bekannt für seine aussergewöhnlichen Weine von Tenuta di Trinoro in der Toscana.
Details:
Produzent: Passopisciaro
Region: Sizilien
Appellation: Terre Siciliane
Jahrgang: 2012
Volumen (cl): 300
Farbe: Rot
Ratings

Wineadvocate

An IGT Terre Siciliane wine, the 2012 Passopisciaro is 100% Nerello Mascalese aged in botte grande for 18 months. The wine opens to a light garnet hue that is characteristic of the grape and the hot vintage. This Etna grape can easily bleach out its color. The wine's bouquet reveals volcanic tones of brimstone and ash with pretty contours of wild berry, cassis and blue flower. There's a pretty sense of lift and buoyancy in the mouth thanks to the pure energy and intensity of its fruit. Despite the wine's light color, this is a firecracker red in terms of its appeal to the nose and palate.