Domaine de Chevalier 2023

Verfügbar ab: Printemps 2026
CHF 54.00
exkl. MwSt
Format: 75 cl
- +

Holzkiste mit 6 Einheit(en)

Kartenzahlung ist für Subskriptionsweine nicht möglich.
Produkt

Der Rotwein der Domaine de Chevalier hat ein rassiges und liebliches Profil mit fein extrahierten Tanninen. Bei der Produktion wird eine strenge Auswahl getroffen: Nur die Hälfte der vinifizierten Partien wird für den Grand Vin ausgewählt. Der Ausbau dauert 12 bis 24 Monate, wobei zur Hälfte neue Fässer verwendet werden. Die Domaine de Chevalier hat in den letzten zehn Jahren deutliche Fortschritte gemacht und gehört nun zur Elite der Weine aus Pessac-Léognan.

Details:
Produzent: Domaine de Chevalier
Region: Bordeaux
Appellation: Pessac-Léognan
Jahrgang: 2023
Volumen (cl): 75
Farbe: Rot
Ratings

Wineadvocate

The 2023 Domaine de Chevalier reveals a perfumed, incipiently complex bouquet of dark wild berries, cassis, rose petals, spices and licorice. Medium to full-bodied, concentrated and rich, with a fleshy core of fruit framed by powdery tannins and bright acids, it concludes with a long, saline, gently oak-inflected finish. This blend of 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 5% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc is maturing in 40% new barrels. - YC 04/2024

Vinous

The 2023 Domaine de Chevalier is beautifully resonant in the glass. Deep, layered and quite persistent, the 2023 has so much to offer. In many vintages, this red needs time to be at its best, but this edition has enough forward fruit to make me think it will drink well with minimal cellaring, even if the acids remain brisk. Graphite, dried herbs, menthol, licorice and rose petal build into the tense, saline-infused finish. The 2023 is all finesse. - AG 04/2024

Beck

Le boisé du Domaine de Chevalier est souligné, mais il laisse de la place à des notes de baies noires, de réglisse et de garrigues qui, au final, créent l'équilibre entre fruits, fraîcheur et élevage. En bouche, le vin affiche un caractère juteux en attaque puis gagne en largeur le long du palais. Ses tannins, de pair avec l'acidité, soulignent vigueur et tempérament. Le vin s'en retrouve salivant… et c'est de bon augure quand des tannins soulignent le côté salivant d'un vin; cela signifie qu'ils sont bien intégrés et qu'ils ont pour principale tâche d'assurer l'avenir. Le boisé s'intègrera tôt ou tard, également en finale, et cela n'ampute aucunement l'excellent niveau du vin ! - YB 05/2024